lauantai 10. elokuuta 2013

Kylppäriremonttia

Kävipä niin, että vuosi sitten ostimme talon. Muutama kuukausi sen jälkeen tajusimme, että tässä on nyt jotain mätää. Kirjaimellisesti, tavallaan.
Sekä alakerran pienessä wc:stä, että kylpyhuoneessa yläkerrasta löydettiin kosteusvaurio ja niin monen monta rakennusvirhettä, että mulla menisi koko yö, jos niitä teille luettelisin.
Kiitos kuuluu aikaisemmalle omistajalle, joka on ollut varsinainen Tee-Se-Itse-Mies.

Kahden viikon kuluttua aloitamme meillä kotona siis vihdoin kylpyhuoneremontin. Samalla vauhdilla remontoidaan sauna ja paljon muuta.
Koska me olemme mieheni kanssa hyvin musta-valkoisia ihmisiä, myös kylpyhuoneen värimaailma tulee noudattamaan tätä samaa linjaa.

Lattiaan tulee sekä vessaan että kylpyhuoneeseen harmaata laattaa, jonka halusimme hiukan karhennettuna ihan käytännön syistä. Minimoidaan ne pienetkin liukastumisen riskit. :)




Alakerran pieni wc saa seinillensä tämän valkoisen laatan, jossa on mielestäni tosi kiva kuvio. Tässä laatassa on kuitenkin joku juttu, mutta sitä ei ole liian häiritsevästi.


Kylppärin laattoja en kaupan nettisivuilta enää löytänyt, mutta seiniin tulee jotain tämän tyylistä kiiltävää valkoista laattaa. 

Suihkuseinästä tehdään tehosteseinä ja siihen tulee musta laatta. Siitäkään ei nettisivuilla ole kuvaa, mutta saan sitten esitellä valmiin tuotoksen. :)
Lisäksi meille tulee sadevesisuihku, vihdoin. Oon haaveillut siitä jo niin kauan. 

Saunasta käsitellään harmaa. Se tehdään todennäköisesti aika peruspaneeleista, jotka sitten käsitellään myöhemmin itse saunavahalla, jos vaan aika ja viitseliäisyys riittää.

Niin kiva kuin onkin saada uusi kylpyhuone ja sauna kotiin, aiheuttaa tämä meille samalla hiukan päänvaivaa. Meidän lämminvesivaraaja sijaitsee saunassa, josta se pitää luonnollisesti ensimmäisenä siirtää pois tieltä. Meillä ei siis tule lämmintä vettä koko remontin aikana, eikä me voida käydä kotona suihkussa. Pari viikkoa pitää asua remontin keskellä, sitten S:llä alkaa loma ja päästään karkuun kotoa.
Onneksi ystävät asuu lähelĺä ja uimahalli on vielä lähempänä. Eiköhän tästä selvitä. ;)

Meillä on täällä tosiaan täysi remontointi päällä muutenkin. Lattia vaihdettiin viime vuonna heti kun tähän muutettiin, mutta kaikkea ei sillon laitettu tiptop, vaikka lähes kaikki maalattiinkin lattiasta kattoon. Tällä hetkellä uudistuksen alla on keittiön kaappien maalaus, kahden huoneen seinän tasoitus ja maalaus, olohuoneen seinän tapetointi ja keittiön työtasojen vaihto.
Palataan näihin vielä lähempänä, sitten kuin remontit alkaa pikku hiljaa valmistua. :)

Ihanaa saada uutta kotiin, sitten pääsee taas täysillä tekemään uusia sisustussuunitelmia. ;)

Leppoisaa lauantaita,
Sartsu

2 kommenttia:

  1. Remontin keskellä eläminen on välillä kyllä turhauttavaa, mutta lopputulos palkitsee kaiken nähdyn vaivan :) Tsemppiä remontointiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! :) Remontin keskellä eläminen on ihan oma lukunsa, mutta onneksi tosiaan lopputuloksen eteen tekisi melkein mitä vain. :)

      Poista

Jätäthän merkin käynnistäsi. :)