perjantai 8. maaliskuuta 2013

Laattaa, tapettia, maalia?

Meillä on ongelma. Minä en osaa päättää mitä materiaalia olisi järkevin käyttää yhteen olohuoneen seinään.
Varsinainen ongelma siis ;)

Ostimme tämän nykyisen asunnon viime toukokuussa. Nyt meillä on käytössä 81 neliötä kahdessa kerroksessa ja takapiha. Meillä on siis rivitalon pätkä.
Ennen muuttoa teimme asuntoon remonttia. Vaihdoimme vanhan kuluneen parkettilattian uuteen valko-harmaaseen lankkulaminaattiin, revimme toisesta makuuhuoneesta tyylikkään vihreät tapetit irti ja maalasimme sen, sekä ylipäätänsä maalasimme koko kämpän. Lattian rajasta kattoon.
Silloin jätettiin vielä muutamia asioita hautumaan, koska kaikkea ei ehditty kertakaikkiaan laittaa silloin ja toistaiseksi, pikkuhiljaa hyvä tulee ;)

Yksi näistä asioista koskee siis olohuoneen seinää. Me maalasimme sen muuttaessamme valkoisella struktuurimaalilla, mutta koska meillä on muutenkin aika valkoista, haluaisimme tähän yhteen seinään ihan jotain muuta.

Struktuurimaalilla saa esim. tälläisen pinnan seinään
Tämä kyseinen seinä on olohuoneen isoin, takaseinä, johon olen ajatellut jotain seuraavista vaihtoehdoista:
Kuva
Harmaa sisustuslaatta "Kivi"


Kuva
Antrasiitti-sisustuslaatta "kivi"

S ei ole oikein tapettien ystävä, joten luulen että se vaihtoehto jää pois laskuista. Toisaalta, se on vaan yksi seinä, joten jos hieno tapetti löytyy niin mikä jottei. Sen pitää vaan silloin olla tosi hieno ;) Jostain syystä tällä hetkellä oikein mikään isokuvioinen tapetti ei iske, vaikka ne hienoilta muiden kodeissa näyttääkin.

Kuva

Kuva

Tummanharmaa maali on sitten toinen vaihtoehto noiden laattojen ja mahdollisten tapettien lisäksi. Jotenkin vaan tuntuu, että se on ihan tylsä ratkaisu.. Toisaalta tuo sisustuslaatta on siitä hankalaa, että siihen ei kauheasti voi porailla ja kiinnitellä mitään, mutta tarviiko joka seinälle saada hyllyjä tms.? Ei kai. Ei siinä seinällä ole nytkään mitään muutakuin ilmalämpöpumppu, joka muuten tarvii kanssa vaihtaa jossain vaiheessa mustaan, kun tulee tumma seinä.
On tää sisustuspäätöksien teko toisaalta välillä vaikeaa. ;)
Jotenkin noi "kivi"sisustuslaatat on kuitenkin vienyt mun sydämen, kun ovat todella aidonnäköisiä ja kivan "elävä"pintaisia. Toisivat vähän syvyyttä tänne olkkariin, tän valkoisen sisustuksen keskelle..

Tälläisiä pohdintoja tänään. :)
Minkä vaihtoehdon itse valitsisitte vai jotain ihan muuta?

Saara



6 kommenttia:

  1. Harmaa kivilaatta on munkin lemppari! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tunnustaa, että se taitaa olla meidänkin lemppari. Luulen, että laitetaan sitä tohon seinään. :)

      Poista
  2. Harmaa kivilaatta ehdottomasti. Meilläkin on takkaseinä tehty samankaltaisella, enkä pois kyllä vaihtaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä luulen että olen kyllä nyt niin tykästynyt siihen, että en suostu enää sitä vaihtamaan mihinkään toiseen vaihtoehtoon. Vielä pitää myydä tää ajatus S:lle. ;)

      Poista

Jätäthän merkin käynnistäsi. :)