perjantai 10. toukokuuta 2013

Kovan onnen nilkka

Kuten jo edellisessä postauksessa kirjoittelin, on tämän vasemman nilkan kanssa ollut yhtä ja sun toista.
Leikkauksessa olin siis keskiviikkona, jossa selvisi pienen pieni yllätys. Ortopedini tuli toteamaan minulle leikkauksen jälkeen, että: olipa hyvä kun leikattiin, sulla oli nimittäin yksi jänne kokonaan poikki ja jouduttiin tekeen jännesiirto."

Tjaah, no ei kait se ihme ole että on nilkka  särkenyt.. Ja minä hullu menin vielä töihin ennen leikkausta takaisin, kun ajattelin että kipuilu on vaan "normaalia" nivelsidevauriosta johtuvaa kipua. Tosin, enhän minä sitä voinut tietää, koska se ei näkynyt edes magneettikuvissa, joten turha syyllistää itseään. Leikkaus meni kuitenkin ilmeisen hyvin, jännesiirto ja muut sovitut korjaukset saatiin tehtyä. Nyt vain odotellaan tuloksia, aika näyttää millaiseen kuntoon tämä jalka vielä saadaan.

Pääasia on nyt se, että nilkka on leikattu ja toipuminen saa alkaa. Ensin köpöttelen kuusi viikkoa kipsin kanssa, sitten perään toisen samanlaisen pätkän kipsisaapas jalassa, jonka jälkeen ihmetellään tilannetta uudestaan. Toipuminen on hidasta, mutta vihdoin se prosessi pääsee edes alkamaan!




2 kommenttia:

  1. Voih kamaluutta! Mutta onneksi vihdoin tuo pitkä odotus on "palkittu". Äitini kaatui viime perjantaina ja onnistui murtamaan polvilumpion, sääriluun sekä reväyttämään nivelsiteet. Magneettikuvien jälkeen lääkäri totesi, että leikkaus tekisi enemmän hallaa kuin toisi hyötyjä. Saas nähdä. Koko jalan kipsaus nilkasta kankkuun saakka.. Hyvää toipumista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Voi ei, kuulostaapa tosi hurjalle äitisi kaatuminen. Siinä on kyllä mennyt jalasta aikalailla kaikki, mitkä vaan voi mennä. Olokin on varmaan hankala noin ison kipsin kanssa, kun se tämän polveen astikin olevan kanssa on melkoista taiteilua..
      Pikaista paranemista äidillesi!

      Poista

Jätäthän merkin käynnistäsi. :)