maanantai 13. toukokuuta 2013

Oma kaupunki mansikka, jokin muu kaupunki jotain parempaa?

Taas olisi kristallipallolle käyttöä.

Olemme jo hetken miettineet mieheni kanssa, että haluaisimme muuttaa jonnekin, mielellään mahdollisimman kauas Turusta. Meillä ei kummallakaan oikeastaan ole täällä mitään, mikä pitäisi meidät täällä. Työt tietysti, mutta niitä lienee voisi etsiä muualtakin. Ainoa asia mikä tänne jäisi, olisi ystävät. Toisaalta, auto ja muut kulkuvälineet on keksitty, jotta niitä vanhoja ystäviä edelleen voisi tavata. Valitettavasti kun emme nytkään ehdi jokainen viikko näkemään, joten tilanne ei sinällään eroaisi nykyisestä.

Turkukin on hieno paikka olla, meitä se tosin molempia vähän kyllästyttää tällä hetkellä. Meitä ei pidättele täällä mikään, joten miksi kuluttaa koko elämäänsä yhdessä paikassa?

Turku
Kuva täältä


On vaan vaikeaa tehdä siitä päätöstä, että minne sitä sitten muuttaisi. Vaihtoehtoja kun olisi niin paljon ja periaatteessa voisi muuttaa minnepäin Suomea tahansa. Mikä olisi sitten viisasta, sen kun tietäisi. Missä kaupungissa sitä viihtyisi, minkä tuntisi kodikseen? Pitäisi ensin päästä koeasumaan muutamaksi kuukaudeksi, jotta voisi olla varma, että tekee oikean päätöksen. Se ei taida oikein olla mahdollista, vaikka kivaa olisikin.

Olisi vaan uskallettava ottaa riski ja pakattava tavarat.. Kertakaikkiaan vaan lähdettävä. Ainahan sitä pääsee tänne takaisin, jos mieli joskus tekee.
Vielä tosin emme irtiottoa tee, koska molempien työt on kovin vaikea siirtää samaan aikaan muualle, mutta ainahan sitä hetken tullen saa haaveilla ja pohdiskella. Odotellaan vielä muutama vuosi, fiilistellään ja pohditaan..
Seuraava siirto taitaa olla kuitenkin Turun sisäinen muutto, mutta siitä lisää myöhemmin..

Aurinkoista viikkoa,
toivottelee:
-Sartsu


7 kommenttia:

  1. Mä niin tahtoisin täältä ruotsinkieliseltä (pohjanmaalta) alueelta pois. Täällä ei ole lapselle kunnolla harrastusmahdollisuuksia, suomenkieliset koulut on ihan rapakunnossa, en saa varmaan mitään töitä, kun en osaa ruotsia paljon nimeksikään... Mutta minkäs teet, kun miehellä on hyvä työpaikka täällä, meillä on paljon kavereita ja miehen perhettä myös täällä. Huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei Seinäjoelle Mirva? :) Eihän siitä ois miehelläkään ihan hirveen mahoton työmatka?

      Mä suosittelen Sartsu pohjalaasena aina pohjammaata ;)

      Poista
    2. On tässä kuitenkin 130km Seinäjoelle, 1,5h ajoa. :) Jonkun verran siellä tulee hypättyä, kun Nurmosta oon itse alunperin ja oma perhe on siellä. ;) Etelä-Pohjanmaa kelpais mulle koska vaan - miehelle samoin, jos olisi 100% varma työpaikka valmiina. Paitsi Lapua. :D

      Poista
    3. Ei teidänki miehellä on Lapua-inho, meilläki mies aina lapuaa vastaan :D Miten mä aattelin et sieltä ois lyhempi seinäjoelle.. hmm. maantieto hallus :D

      Poista
    4. Mirva: Hyvin ymmärrän teidän hankalan tilanteen. Työt ja niiden saaminen uudesta kaupungista vaikeuttaa tilanteita tosiaan, myös meidän tapauksessa

      K: Pohjanmaatakin olemme ajatelleet yhtenä vaihtoehtona, mutta se alue on meille kovin vierasta. Pitää jatkaa pohdintoja. :)

      Poista
  2. Me katteltiin tossa männäiltana ohjelmaa, jossa homopariskunta muuttaa pohjanmaalle asumaan, ja mietittiin, että olispa ihana kokeilla tollasta totaalista muutosta itsekin. Mutta meillä miehen tyttö vähän rajoittaa, ei voida kauheen kauas lähteä. Paitsi ehkä sit joskus eläkkeellä :D

    VastaaPoista
  3. Me katsottiin ihan sitä samaa ohjelmaa! :D
    Irtiottoa kyllä kaivataan tosissaan jo täälläkin. Tuntuu, että nämä nurkat on jo niin nähty ja koettu, vaikka tietysti niin tapahtuu aina, oli kaupunki mikä hyvänsä, kunhan siellä on tarpeeksi kauan asunut.
    Mutta silti, nyt kyllä pitää päästä uusiin kuvioihin..

    VastaaPoista

Jätäthän merkin käynnistäsi. :)