tiistai 22. lokakuuta 2013

Pannulla valmistuva pikamoussaka

Arkiruokailu on helposti viikosta toiseen sitä yhtä ja samaa. Meistä alkoi tuntua, että samat ruuat pyörivät listalla viikosta toiseen vaikka eri reseptejä on maailmassa yllin kyllin. Päätettiin ottaa kokeiluun välillä taas jo niitä unohdettuja kokkailuja. Eilen tehtiin pannumoussakaa, joka oli kivan nopea siihen perinteiseen uunissa tehtävään versioon verrattuna.

Näitä tarvitset:
1 rkl öljyä
1 munakoiso
3 valkosipulia (laita kynsi vähemmän jos et ole valkosipulin rakastaja kuten me)
1 sipuli
4 keitettyä perunaa 
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk isoja valkosia luomupapuja (esim. Go Green)
250 g broilerinjauhelihaa (perinteiseen makuun lampaanjauhelihaa)
1/2 tl kanelia
basilikaa
persiljaa
maun mukaan suolaa ja pippuria

Huuhdo ja paloittele munakoiso. Itketä munakoisoa hetki. Itkettäminen tapahtuu hieromalla viipaleen pinnalle hiukan suolaa, jolloin ylimääräinen neste poistuu. 

Tällä välin viipaloi perunat ja kuutio sipuli sekä hienonna valkosipuli. Pyyhi munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla saadaksesi liian suolan pois. Puolita isot viipaleet.

Kuumenna öljy isolla pannulla. Ruskista liha ja kuullota sipulit sekä valkosipuli. Lisää joukkoon munakoiso sekä perunaviipaleet. Kääntele silloin tällöin lastalla, kunnes munakoiso on kypsää.

Lisää joukkoon tomaattipyre ja -murska, sekä mausteet ja maun mukaan yrttejä.
Lisää viimeisenä joukkoon pavut.


Kypsennä vielä sen aikaa, että kaikki ainekset ovat kuumenneet.

Tarjoile moussaka maustamattoman Kreikkalaisen jogurtin tai Bulgarian jogurtin kanssa.



Hyvää ruokahalua!




2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! :) Harmi, että taloudessa asuu mies, joka inhoaa munakoisoa ja tomaattia... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kieltämättä nuo inhokit estää tämän ruuan syönnin. :D

      Poista

Jätäthän merkin käynnistäsi. :)